Ben deldim ve tüm enerjimi sabahtan beri iki seminer ve 17 tane makalenin tercümesine harcamışş olsamda sizede, sizin içinde birçok enerji bıraktım bu saate

öncelikle herkeze merhabalar diyerek klasik bir başlangıcın ardından klasik olmayan bir biçimde devam edeyeyimmm; geçen gün başımdan geçen bir olayı sizle paylaşayım ve kıssadan hisse çıkartarak devam edlim sohbetimize . . .
bilenler varmı bilmiyorum pazar ales (akedemik ve lisans üztü eğitim sınavı) vardı. bende görevliydim gözetmen olarak, herneyse sabah çıktım evden ancak yanıma kalem almayı unutmuşum hemen bir kırtasiyeye girdim ve kalemimi aldım tam çıkarken caddenin üst köşesinden, bağırarak orta yaşlarda bir kadın iniyor aşağıya, elinde daha yaşına bile girdiğiiniii düşünmediğim bir bebekle "yavrum öldü, kurtarın onu nefes almıyor" diye bağırarakk koşuyor . . .

tabiki bizim milletimiz yardımsever ama ne yasıkki cahil. kadının çevresine toplanıyorlar, lakin kimsenin aklına bir ambulansa haber vermek veya ne oldu demek gelmiyor. . . hemen ben oradan koştum ve baktkımkii bebek ateşler içinde ve nefes almakta güçlük çekiyor, anladımki havele geçiriyo . . .hemen bebeğii kırtasiyeye soktum ve soğuk suyun altına bıraktımm

o anda bebek kendine geldii ve ağlamaya başladıııı ama bana hiç bir ses bu kadar güzel gelmemiştii

o sırada ağlamaktan gözleri şişmiş annesi bebciğinin ağladığını duyduğundaa ne yapacağınıı şaşırdı. gülsünmü ağlasınmı . . . bende ilk defa sağlık meslek lisesi okuduğuma şükrettimmm. . . o sırada ambulans geldi ve bebeğii hastaneye götürrdüü . . . durumuu iyiii
ama benim o dakkadan itibarenn kafama bişey takıldıı . . . yaben kalem almaya değildee direkt okula gitseydim yada olmam gereken yerde olmamış olsaydımm . . . o bebğinnn durumu ne olacaktıı

sanırım kader denilen adına garip bir bağ ile bağlı olduğumuz olguu her zaman olması gerektiği gibi oluyorrrrrrr . . . böyle ilginç olaylarla insanlar yaşama sevincini ve amacını buluyorrrrr
bu kıssadan hisse olaydan sonraaaaaasize diyebilirimki
seval : herşey olması gerktiği gibi olacaktır ve emin ol yaşadığın herşeyy bir şekilde gelecekde seni oluşturacaktır. o kalabalıklar sen olmassan kalabalık olmas, sanırımhaklı olarak bir şeylerden şkayet ediyoosun bu aslında zaraarsız bir şeydir taki takıntı haline getirilmesin. . . bence yaşadığın her andan zevk almaya bak zaman öle bişeydirkiiii sana kedini göstermez ama sen onu görmek için hayatını harcarsın . . . her anın önemli ve değerli senin için, o yüzden dolu dolu yaşaaa, şikayetleri sonraya bırak . . . yani benide yalnış anlama ne olur amacım "şu doğru bu yanlış şunları yapma bunları yap" tarzı benim hiç sevmediğim bir şeyi yapmak değil sadece senin geçtiğin yolun aynısını çok önceleri geçmiş biri olarak öneriler sunuyorum uymak veya uymamak senin elindeee. şuanda kızdığın üzüldüğün veya moralini bozan şeylerr bir veya en geç iki yıl sonraa sana o kadar komik gelecek kii buna inan . . . şu konuda haklısın amaaa bir yıl boyuncaaaa hummaalı çalışmadan çıkıp sonradaaa bir işde çaşılmak zor bir şeyyyyy, ama çalışman gerekiyosaaa ve benim yukarıda anlattığğım olay gibi bir çok insanındaa hayatını değiştireceksenn bencee kendi hayatının başrolünü almalısın. aksi takdirde kendi hayatında bir figüran olarak kalırsınkii budaa çok çok üzücüüüüü . . . . . . . Aykut Ogut un bir kitabı var "evrenden torpilim var" adı altındaa o kitabı şiddetle tavsiye ediyoumm . . . eğlenceli ve düşündürücü uslubu bir insan yaşamına çok şey katıyorrr. . . .
TolGacım : sen herzaman -kalbimizdesin kardeşş, sormama ayıbında bulunduğumuz için özür diiyorumm. unutulmamalıkii şu andaa bu paylaşımlarımızıı senin sayendeee gerçekleştiriyoruzz, yanii düşünsenee sen bu grubu kurmamış olsannn bu diyalogların hiç birinidee yapmamış olacaktıkkkyani bizi birleştirdinn buradaa birbirimizii hiç görememiş olsakda bu sıcacık oratmdaa, insanlarr buluşupp dertleşipp konuşabiliyorlarr ve senin sayendee kaderin sana biçtiği rolü bilinç dışıda olsa böle uyguladınnn

iyi ki varsın kardeşimmmm . . .bu arada benim içindee yüzzz

ve tabiki Alevcik :

seninde facebooktaki yeni resmini çokk beğerndimm harika çıkmışsın

haa bu aradaa geçen laboratuarlaradaa senin beğendiğin şu oyuncak trenler varyaa onlarlaa deney yaparken aklıma geldinn

dedimm keşekee buradaa olaydıı şimdiii
canlı canlıı görseydii

sanadaa sınavlarındaaa başarılarrrrr
genee çok konuştumm benn yaaaaaa başınızı ağrıttıysamm özürr sürçili ihsanettiysem affolaa

hepiniz çok değerlisiniz bunu bilinnn ve kendinize gereken değeri verinn . . . .
artık giderr bu çatlakkk fizikciii,, güzell gecelerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr